Om SH Digital

Jag heter Sara och har jobbat som systemutvecklare och arkitekt inom IT i drygt tjugo år. Under denna tid har jag utvecklat och arbetat med många typer av system för innehållshantering för företag och organisationer. 

När jag för några år sedan själv ville skapa en egen hemsida (till mitt bröllop) insåg jag att det inte alls fanns samma möjligheter för privatpersoner och småföretagare som för större företag. Det var alldeles för krångligt att skapa det jag ville.

På sociala medier är det superenkelt att lägga upp bilder och texter som man delar med vänner och följare. Man betalar dock med sin personliga integritet. 

Så varför kan det inte finnas ett verktyg där man kan skapa en hemsida - en digital plats - som är enkelt att använda, med funktionerna man behöver samlade i samma verktyg, där man kan välja hur och vad som visas, vem som får se det, och där man kan känna sig trygg att ens information inte analyseras och delas till andra?

Ungefär så tänkte jag och började bygga ett system för att göra det enklare, roligare och tryggare att skapa hemsidor. Så blev hemsidebyggaren Escio till. Namnet Escio speglar min vision för skapande på internet. står för det digitala, och Scio är latin och betyder ”Jag vet. Jag kan. Jag förstår”

Min vision är att med Escio bidra till att fler känner att de kan och förstår och vågar skapa sig en egen digital plats på webben.

Sara Hermodsson
Lund, 2022